Home

Achtergrond 184 x bekeken

MST kan intensive care weer gebruiken

Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede kan vanaf donderdag 3 april weer gebruik maken van de intensivecareafdeling.

De ic werd 24 januari gesloten toen er een resistente bacterie werd aangetroffen.
Militairen bouwden in allerijl op de parkeerplaats van het MST een nood-ic. Op dit moment verblijven daar nog tien patiënten. Zij worden vanaf volgende week donderdag overgebracht naar de eigen afdeling voor intensive care van het ziekenhuis.
De afgelopen weken is het MST bezig geweest alle ruimten en apparatuur te ontsmetten. De schoonmaakoperatie zou in eerste instantie drie maanden duren. ,,Maar het ging zo voortvarend dat we donderdag al open kunnen'', aldus een woordvoerder woensdag.
De nood-ic van 40 bij 50 meter staat normaal gesproken in conflictgebieden, zoals Afghanistan. Het publiek kan zaterdagmiddag 12 april met eigen ogen een kijkje nemen in de mobiele ic. Daarna wordt hij door Defensie gedemonteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.