Home

Achtergrond 190 x bekeken

MNP: China en India moeten werken aan beter milieu

Internationaal milieubeleid is alleen zinvol en betaalbaar als China, Brazilië, Rusland en India meedoen.

En wanneer er snel actie wordt ondernomen. Die boodschap heeft het Milieu en Natuurplanbureau (MNP) bij woensdag gepresenteerde berekeningen.

Zelfs als de lucht niet verder vervuilt, worden volgens het MNP de gevolgen voor de volksgezondheid wereldwijd groter. "De gezondheidsproblemen door fijnstof in China, India, Indonesië en het Midden-Oosten nemen de komende decennia toe. Terwijl de luchtverontreiniging de afgelopen jaren sterk afnam in de dertig rijke landen die samen de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vormen, zal de vuile lucht uit China via Japan naar de westkust van de VS waaien en vanuit de VS naar Europa.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.