Home

Achtergrond

Lopen met water levert ruim 300.000 euro op

De actie Walk4Water heeft vandaag zeker twee keer zoveel deelnemers getrokken als vorig jaar. Ruim vijfhonderd wandelaars en hardlopers zamelden ruim 300.000 euro in door met een jerrycan water in de hand over de dijk van Lelystad naar Enkhuizen te lopen.

Dat liet ZOA-vluchtelingenzorg weten. Met het initiatief wil de organisatie mensen bewustmaken van het wereldwijde drinkwaterprobleem door deelnemers zelf te laten ervaren hoe het is om kilometers voor water te moeten lopen.

Weerman Erwin Kroll gaf het startschot voor de lange wandeling. Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie liep dit jaar voor de tweede keer mee. ,,Die jerrycan met water voel ik wel in m'n arm. Ik had misschien wat meer moeten trainen,'' liet hij weten.

Het opgehaalde geld, ook een verdubbeling in vergelijking met de eerste editie, gaat naar een water-en sanitatieproject in Uganda.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.