Home

Achtergrond 152 x bekeken

Lichtknop gaat om in tientallen landen

Het Australische Sydney was een van de eerste steden. Daarna volgden onder meer Rome, Toronto, Chicago en San Francisco. Meer dan 380 steden in 35 landen in de hele wereld deden mee aan een internationale actie om aandacht te vragen voor het energievraagstuk.

In Sydney werden zaterdag om 20.00 uur lokale tijd de lichten van onder meer het beroemde Opera House en de Harbour Bridge uitgedaan. Het idee om met de actie Earth Hour om 20.00 uur op de lokale tijd de lichtknop om te draaien, was vorig jaar in Sydney geboren. Toen deden 2,2 miljoen mensen en 2100 bedrijven mee.

Dit jaar was de verwachting dat tot 30 miljoen mensn in de hele wereld gedurende een uur het licht zouden uitdoen. Onder de grote steden die meededen aan de actie waren Atlanta, Bangkok, Kopenhagen, Dublin, Montreal, Tel Aviv en Manilla. In het Canadese Toronto aten de mensen in restaurants bij kaarslicht en was de 553 meter hoge CN Tower in het donker gehuld.

Ook de Sears Tower in Chicago en de Golden Gate Bridge in San Francisco kwamen zaterdagavond (plaatselijke tijd) in het donker te staan. ,,Het gaat niet alleen om het uitdoen van het licht. Het gaat om bewustwording'', verklaarde burgemeester Gavin Newsom van San Fracisco de deelname van zijn stad aan de actie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.