Home

Achtergrond 164 x bekeken

Levenslang voor moord op Louis Sévèke

Marcel T. moet levenslang de gevangenis in voor de moord op Louis Sévèke. Dat bepaalde de rechtbank in Arnhem vandaag.

De rechtbank kwam tot deze straf door het 'onpeilbare karakter' van de 39-jarige Rotterdammer. De straf is dezelfde als degene die het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden eiste.

Volgens de rechtbank is aan een terugkeer van de verdachte in de maatschappij een zo grote kans op herhaling van ernstige misdrijven verbonden, dat opleggen van een levenslange gevangenisstraf onontkoombaar is. Er dient terdege rekening mee te worden gehouden dat hij op enig moment om hem moverende redenen opnieuw een zeer ernstig misdrijf zal plegen, aldus de rechtbank.

De rechtbank volgt de redening van het OM, dat dan ook tevreden is met de uitspraak. T. is behalve voor de moord op Sévèke ook veroordeeld voor zeven bankovervallen, vier bomaanslagen en een poging daartoe. De Rotterdammer was niet bij de uitspraak aanwezig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.