Home

Achtergrond 217 x bekeken

Leger des Heils veilt Bosshardt-shirts

Het Leger des Heils veilt zaterdag in Rotterdam zes speciale Tribute to majoor Bosshardt-shirts.

Deze T-shirts hebben elk een illustratie die te maken heeft met het werk dat Bosshardt verrichtte. De beroemde heilsoldate overleed in juni 2007 op 94-jarige leeftijd.

De veiling in de Rotterdamse vestiging van de Bijenkorf wordt geleid door Max Hemelraad van Sotheby's, aldus het Leger des Heils woensdag. De opbrengst gaat naar het Majoor Bosshardt Fonds, dat projecten ondersteunt die de majoor tijdens haar leven een warm hart toedroeg.

Naast de shirts veilt het Leger 'een dag in de wereld van majoor Bosshardt'. De hoogste bieder zal een dagje sfeer proeven in de binnenstad van Amsterdam en werkbezoeken afleggen aan verschillende locaties van het Leger des Heils. Zo staat de Goodwillburgh op het programma, waarin het appartement is gevestigd waarin de majoor woonde.

De veiling valt samen met de lancering van nieuwe collectie T-shirts van het kledingmerk 50 50, dat het Leger des Heils met reclamebureau Only heeft ontwikkeld. Deze shirts zijn gemaakt van gereinigde tweedehands T-shirts afkomstig uit de kledingcontainers van de liefdadigheidsorganisatie. Een nieuwe print komt samen met het oorspronkelijke ontwerp op de kledingstukken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.