Home

Achtergrond 594 x bekeken

Leeuwarden start weer met kalvermarkt

De Stichting Veehandelscentrum Noord-Nederland start volgende week dinsdagavond met een wekelijkse kalvermarkt.

Zij stopte ruim een jaar geleden met die markt en stapte toen over op een opvangcentrum voor nuchtere kalveren. Dat gebeurde onder druk van de kalfsvleesintegraties, die besloten om geen kalveren meer te kopen op kalvermarkten. Kalverhandelaren missen een transparante prijs voor kalveren en starten daarom weer met een kalvermarkt.

Tegelijkertijd met het verdwijnen van de kalvermarkt in Leeuwarden verdween ook de kalvernotering. Op een opvangcentrum kunnen kalverhandelaren hun dieren aan één inkoper aanbieden, omdat de kopers niet tegelijkertijd op het opvangcentrum komen. Bij een kalvermarkt is dat wel het geval, waardoor handelaren de kalveren aan de hoogstbiedende koper kunnen verkopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.