Home

Achtergrond

Laurus-leverancier vrijgesproken

De man die groente en fruit leverde aan het toemalige Laurusconcern, en verdacht werd van omkoping van een oud-bestuurder van Laurus, is door het gerechtshof in hoger beroep vrijgesproken.

De man, Dammis van der Staay, zou Peter Stuijts van Laurus drie jaar lang een nieuwe sportwagen en een tankpas in bruikleen hebben gegeven in ruil voor het levercontract van aardappelen, groente en fruit.

Het gerechtshof oordeelde dat Van der Staay "te goeder trouw'' heeft gehandeld. "De man heeft niet bewust het gebruik van de auto en de tankpas willen verzwijgen'', aldus een woordvoerster van het hof. Bovendien heeft een van de getuigen zijn eerdere verklaring voor de rechtbank in hoger beroep ingetrokken.

Stuijts kreeg van de rechtbank in mei 2006 een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 45.000 euro opgelegd wegens bealstingfraude en het aanenemen van steekpenningen. Stuijts trad af bij Laurus.

Ook Van der Staay stapte op. Zijn groothandel verloor het contract bij het supermarktconcern, dat nu Super de Boer heet, en moest als gevolg hiervan honderd werknemers ontslaan en een fabriek verkopen. Het is volgens de advocaat van Van der Staay nog onduidelijk of hij weer terugkeert als bestuurder bij de groothandel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.