Home

Achtergrond 225 x bekeken 3 reacties

'Lagere salarissen top Waterschapsbank'

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) wil dat de salarissen bij de Nederlandse Waterschapsbank worden gekoppeld aan de Balkenende-norm.

De twee directeuren van de bank verdienen nu 410.000 en 525.000 euro per jaar en dat vindt een meerderheid van het algemeen bestuur van het HHNK te veel. Dit heeft een woordvoerder van het Hoogheemraadschap vandaag gezegd.

De NWB financiert de waterschappen, gemeenten en provincies en is de huisbankier voor de waterschappen. Alle aandelen van de Waterschapsbank zijn in handen van overheden. De waterschappen bezitten 81 procent van de aandelen van de bank. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft ruim 8 procent in handen.

Volgens de woordvoerder vindt het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap dat de NWB is gelieerd aan de overheid. Daarom moeten de salarissen worden gematigd, waarbij rekening moet worden gehouden met de Balkenende-norm van 175.000 euro, aldus de woordvoerder. "e dijkgraaf gaat deze mening eind april in de aandeelhoudersvergadering naar voren brengen. Dan wordt de discussie verder gevoerd'', zegt hij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  was wel een beetje veel

 • no-profile-image

  Red Dear

  Dat is een eerste stap. Vergeet verder niet dat de Waterschappen een hobbyclub aan het worden zijn. Zonder toezicht en democratische controle. Ze verspelen ons geld aan "Beekprojectjes" enz enz.... Balkje wordt wakker en ga je land leiden en laat ons niet lijden onder de wildgroei aan instanties zonder controle....

 • no-profile-image

  bokke

  35000 euro is ook wel genoeg

Of registreer je om te kunnen reageren.