Home

Achtergrond 246 x bekeken 1 reactie

Lage prijs kasgroente door zwakke handel

Handelaren in kasgroente moeten de grootst mogelijke moeite doen om de producten te verkopen.

Langzaam maar zeker neemt het aanbod weliswaar toe, maar de vraag komt onvoldoende op gang. Terwijl nog veel tomaten van een matige kwaliteit uit Spanje op de Europese markt worden gezet, is het een heksenwerk het Nederlandse product voor een goede prijs te verkopen. De middenprijs voor zowel losse als trostomaten schommelt rond de € 1,50 per kilo. Dat is overigens 30 cent lager dan vorige week. Ook de prijs voor komkommers valt tegen. De 40-ers gaan hooguit 30 cent en de 35-ers komen niet boven de 20 cent per stuk.

De overweldigende aanvoer aan bosradijs zorgt voor lage prijzen. Vorige week bleek het zelfs noodzakelijk niet verkocht product te vernietigen. De prijs schommelt tussen 15 en 18 cent per bos. De diverse bijzondere slasoorten zoals eikenbladsla, lollo bionda en lollo rosso gaan voor 38 tot 40 cent van de hand. Polysla kost 20 cent per krop en de middenprijs voor zware sla varieert tussen een stuiver en twee dubbeltjes per krop.

Clement Mol

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet

    Beste Clement,

    Bij komkommer liggen de prijzen beduidend hoger dan wat jij zegt. Ik hoop niet dat inkopers van supermarkten zich bedrogen voelen door "jouw" prijzen! In het vervolg kun je misschien beter van meerdere partijen de prijs vragen of gewoon niets meer schrijven over prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.