Home

Achtergrond 331 x bekeken

Laagvliegroute Defensie blokkeert windmolenpark

Het ministerie van Defensie zet een streep door een plan voor een windmolenpark in het Beltrumse Veld.

De Achterhoekse gemeenten Berkelland en Oost-Gelre hebben samen met de provincie Gelderland het oog op deze locatie laten vallen voor de bouw van maximaal tien windmolens. Defensie weigert medewerking, omdat het gebied precies onder een laagvliegroute ligt.

De provincie Gelderland is verbaasd, omdat het gebruik van de laagvliegroute sinds 2002 is opgeschort. "Met het oog op buitenlandse missies wil Defensie de mogelijkheid toch openhouden'', aldus wethouder Leo Scharenborg van de gemeente Berkelland vandaag in een reactie. De provincie Gelderland probeert in een brief Defensie alsnog op andere gedachten te brengen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.