Home

Achtergrond 282 x bekeken

Kwetsbare communicatie

Na bijna 2 weken vakantie in Nederland zijn we weer in Frankrijk. Er wachtte ons een onaangename verrassing.

We zijn weer thuis. Na een vakantie van bijna 2 weken in Nederland, zijn we terug in Frankrijk. Alle familieleden en vrienden zijn bezocht. De Nederlandse boodschappen zijn gedaan en we hebben zin om weer aan het werk te gaan.

Antibliksemfilters

Er wachtte ons een onaangename verrassing kort na onze terugkomst: internet was niet op gang te krijgen. Ook het bellen via internet was onmogelijk. De communicatiemiddelen op het platteland in Frankrijk zijn kwetsbaar. Alle leidingen zijn bovengronds en storm en bliksem maken regelmatig korte metten met de houten telefoonpalen. France Telecom stelt speciale antibliksemfilters ter beschikking. Deze plug je in het stopcontact en daarin gaat vervolgens de stekker van het modem in die van de telefoon. Het biedt geen garantie, zo’n ding, want na enig navraag bleek het in onze afwezigheid flink te hebben gebliksemd waardoor het modem defect is geraakt.

Prima service

De volgende dag heb ik meteen gebeld met France Telecom om het probleem voor te leggen. Een medewerker van France Telecom belde vervolgens terug om te melden dat de volgende dag, op een moment dat het ons goed uitkwam, een monteur werd gestuurd. Die kwam stipt op tijd, analyseerde de hele installatie en concludeerde dat het modem inderdaad een defect vertoonde. Met een door hem ingevuld formulier kon ik gratis een nieuwe gaan halen in de telefoonwinkel. De voorrijkosten hoefden we niet te betalen. Ik sta paf. Ondanks mijn eigen mindere ervaringen en de talloze slechte berichten over de service van France Telecom, vind ik dit een goede dienstverlening. Ook het telefoontje achteraf met de vraag of alles is opgelost, vind ik bijzonder. Soms mag je je ergens over verbazen.

Pas op de plaats

Het weer dat zo geweldig mooi was ten tijde van ons vertrek, vertoont nu wat winterse trekjes. Sneeuwbuien en lage temperaturen maken dat de lente even een pas op de plaats moet maken. Geen nood, er is binnen werk genoeg. Een zwager en zijn vriend zijn meegereisd en drukdoende de eerste kamer voor de chambres d’hôtes in orde te maken. De vakantie in Nederland was fijn, maar het is goed om thuis te zijn.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.