Home

Achtergrond 616 x bekeken

Kuiluithalen op bodem van een randmeer

Jochem van der Starre haalt een blok gras uit de kuil om te voeren aan het melkvee.

Het is een werkje dat hij misschien nog een aantal jaren op deze plek kan doen. Maar ook al zit hij op een prachtbedrijf met 95 stuks melkvee en ruim 90 hectare land (deels akkerbouw) in de Wieringermeerpolder, toch moet hij weg. Hier is het Wieringerrandmeer gepland. Van der Starre en nog dertig andere boeren moeten hun bedrijf op een andere plek voortzetten. Waar is nog niet duidelijk. Foto Ruben Meijerink

Een Argentijnse brandweerman blust een brand op de Pan-American Highway bij San Pedro, 150 kilometer ten noordwesten van Buenos Aires. De brand is aangestoken door Argentijnse boeren die actie voeren tegen de aangekondigde verhoogde exportheffingen voor soja en zonnebloemproducten. De Argentijnse regering wil met een reeks maatregelen de voedselprijzen laag houden. De belangrijkste graanhaven in Rosario is gesloten. Argentinië is de tweede mais- en derde soja-exporteur van de wereld. Foto ANP

Sherwin Mooi, medewerker van akkerbouwer en loonwerker Daniël Bouwman, tankt digestaat bij uit de container die vol zit met mest. Daarna injecteert hij het over het ongeveer 15 hectare grote perceel van een klant in het Groningse Noordhoek. "Het ging best goed, licht Mooi zijn werkzaamheden toe. "Af en toe kwamen we wel natte plekken tegen, waardoor het wat langzamer gaat. Maar over het algmeen was het perceel goed berijdbaar."De mest komt uit de biovergister van een collega uit de regio. Foto Koos van der Spek

Bart de Wilde en Arnoud Verschuren, werknemers bij de witloftrekkerij Flevolof in Espel, zijn druk met de oogst van witlof. Vanavond vindt op het bedrijf een rassenbeoordeling plaats. "Het gaat om ongeveer negen rassen", vertelt Jan de Vries van Flevolof. "Met collega’s beoordelen we de kwaliteit van de verschillende rassen. Omdat we rassen zowel uit de vroege, de middel als de late trek hebben staan, verwachten we grote verschillen. De opzet is om er van het vergelijken te leren." Foto Axipress

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.