Home

Achtergrond 233 x bekeken

Kooij en Hilverda gaan samen

De leveranciers van uitgangsmateriaal Hilverda Plant Technologie en P. Kooij & Zonen BV gaan per 1 september 2008 verder onder de naam Hilverda Kooij.

In het sortiment zitten na de samenvoeging de hoofdgewassen anjers, trosanjers, potanjers, (pot)alstroemeria, limonium, en enkele speciale producten als potanthirrhinum en hortensia. Met de bundeling spelen Kooij en Hilverda naar eigen zeggen in op de ontwikkelingen in de internationale tuinbouw, zoals schaalvergroting, internationalisering en veranderende concurrentieverhoudingen.

Voordeel volgens de organisaties is dat er efficiënter gewerkt kan worden, en dat er gerichter geïnvesteerd kan worden in veredeling en productontwikkeling. Ook wordt de keuze voor de telers groter en is er kennis beschikbaar uit een wereldwijd netwerk. De bundeling heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid en klanten behouden vooralsnog dezelfde contactpersonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.