Home

Achtergrond

Kloonkalveren niet op Britse veemarkt

De verkoop van twee kalveren van eerder gekloonde koeien op de veemarkt van Easter Compton bij Bristol gaat niet door.

De eigenaren zijn afgeschrikt door een golf aan kritische verhalen in de Britse media, aangezwengeld door negatieve commentaren van Compassion in World Farming.

De twee kalveren Dundee Paradise en Dundee Paratrooper zijn afkomstig van de gekloonde Holstein-koe Vandyk-K Integ Paradise 2. De dieren zouden deze week worden geveild maar dat riep grote bezwaren op van CIWF.

''Zo'n verkoop brengt kloondieren uit het lab naar de boerderij. Voordat we het weten vinden we vlees en melk van de nakomelingen van gekloonde dieren in de supermarkt. Feit is dat er niet voldoende onderzoek is gedaan naar de gevaren die dat kan opleveren,'' zegt beleidsadviseur Peter Stevenson van de organisatie voor dierenwelzijn.

De eigenaar van de twee kalveren zal proberen de twee dieren nu rechtstreeks te verkopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.