Home

Achtergrond 237 x bekeken 7 reacties

Kippenbedrijf moet voor 1 mei leeg

Alle 300.000 kippen van pluimveebedrijf Van Deurzen in Groesbeek moeten voor 1 mei weg zijn.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Groesbeek vandaag bepaald. De Raad van State vernietigde vorige week de milieuvergunning van het bedrijf. De legbatterij is de grootste van Nederland. De kippen veroorzaken overmatige geuroverlast voor omwonenden, aldus de raad.

De gemeente wil eerst alle kippen weg hebben alvorens een aanvraag voor een nieuwe milieuvergunning ter sprake komt. "We willen met een schone lei beginnen'', aldus een gemeentewoordvoerder. Het pluimveebedrijf kan bezwaar maken tegen het besluit van de gemeente en bij de rechter om een voorlopige voorziening vragen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Hoera hoera , het grootste kippenconcentratiekamp van Nederland ligt op de kont.
  De eigenaar nog ff ondersoortgelijke omstandigheden als zijn
  batterijkippen opsluiten en
  naar zijn "rechten" laten fluiten.

 • no-profile-image

  Eefje

  Goed gedaan Wakker Dier! Zo'n megalegbatterij is slecht voor dieren en boeren.

 • no-profile-image

  kippen

  Is ook nog veel gemakkelijker te realiseren in Rusland, daar vragen ze namelijk veel Nederlanders om de megabedrijven op te starten. Omdat wij al jarenlang horen bij de beste ondernemers, helaas kunnen wij dat in ons eigen landje niet meer. Dus naar het buitenland, en opstappen met die milieu freaks

 • no-profile-image

  John

  Eefje,leg mij eens uit wat het verschil is voor de dieren als er 25000 kippen in zitten,of 300000.Je kunt het mooi of lelijk vinden,maar de maatschappij heeft de boeren in een wurggreep.Er moet diervriendelijk geproduceerd worden,het liefst kleinschalig,en er moet zo min mogelijk gereisd worden met de dieren.En de boer moet winst maken,anders hebben hij en zijn gezin niet te eten,en dan kan het bedrijf ook niet blijven bestaan,als er geen winst gemaakt wordt.Leg maar ee3ns uit hoe het dan moet,ik denk dat veel boeren benieuwd zijn.

 • no-profile-image

  hoe meer hoe beter

  Hoera hoera grubenvorst heeft volgend jaar 1,3 miljoen kippen bij.
  En als het in Nederland echt niet meer gaat gaan we naar Rusland.

 • no-profile-image

  jan

  Wie heeft nu de fout gemaakt bij het verstrekken van deze vergunning? Dan lijkt het me zeer ongepast dat B en W zich zo opsteld!

 • no-profile-image

  boer

  Eefje, Eefje toch. Wanneer zien je milieuactivisten nu eens in dat Nederland voorop loopt met de dier en welzijns eisen. Het is jullie gemakkelijk gemaakt om hier in NL megabedrijven tegen te houden. Alles wat hier wordt tegen gehouden wordt in het veelfout ergens anders in de wereld wel gebouwd. En in heel veel landen kennen ze geen wakker dier, pvdd of iets dergelijks. Dus doe je ogen toch eens open.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.