Home

Achtergrond 303 x bekeken

Kesgro beëindigt belichte aardbeienteelt onder glas in De Lier

Kesgro, voorheen Kwekerij Van Kester-Grootscholten, heeft besloten om de aardbeienteelt onder glas te beëindigen.

Reden is het uitblijven van voldoende rendement. Kesgro teelde sinds 2005 Elsanta aardbeien onder groeilicht in een kassencomplex van twee hectare in De Lier. Door een te lage productie in de wintermaanden bleek de teelt uiteindelijk onrendabel, ondanks het feit dat de telers de teelt goed onder de knie hadden.

Aanvankelijk lag het nog in de lijn der verwachting dat de teelt ook in het nieuwe kassencomplex in Wieringermeer op grotere schaal zou worden voortgezet.

Kesgro geeft aan dat met de teelt veel ervaring is opgedaan die ook in de toekomst bruikbaar zal zijn. Het bedrijf, gelegen aan de Scheeweg in De Lier, staat momenteel te koop. Er wordt nog een onbelichte voorjaarspluk gedaan en in juni vindt de oplevering plaats.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.