Home

Achtergrond 171 x bekeken 2 reacties

Kamer wenst geen beperking wegens "extra" natuur

Beheerplannen voor Natura2000-gebieden mogen geen extra beperkingen opleggen aan boeren wegens extra natuurdoelen.

Dat staat in een motie die de Tweede Kamer vanmiddag heeft aangenomen op voorstel van het VVD-Kamerlid Snijder Hazelhoff.

De Kameruitspraak heeft betrekking op natuurdoelen die Nederland heeft aangewezen bovenop de Europese verplichtingen die voortvloeien uit de Vogel- en Habitatrichtlijnen.

Die extra natuurdoelen mogen wel in de beheerplannen worden opgenomen, maar de beperkingen die het beheerplan boeren oplegt mogen niet uitgaan boven de beperkingen wegens de Europees verplichte natuurdoelen. Minister Verburg had al eerder toegezegd dat deze motie zal uitvoeren.

De Kamer vraagt in de Motie-Snijder daarnaast aan de minister om natuurdoelen uit de plannen te halen wanneer ecologisch-wetenschappelijk onderzoek aantoont dat die in het betreffende Naturagebied niet haalbaar zijn, hoewel het is aangewezen voor de instandhouding van die doelen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  nederland wil altijd het braafste jongentje van de klas zijn ,oud minister veerman heeft daaraan meegewerkt,hij heeft voor nederland 162 natura 2000 gebieden aangemeld in brussel,natuurmonumenten heeft hem daarvoor beloond met het voorzitterschap. frankrijk heeft slechts 22 natura 2000 gebieden !

 • no-profile-image

  mieke

  Een wijze beslissing.
  En nu de onhaalbare doelen nog.
  Recent onderzoek van Alterra heeft uitgewezen dat de verdroogde gebieden niet verdroogd zijn, dus dan zijn de TOPmaatregelen die zijn en worden genomen om de doelen te bereiken gebaseerd op drijfzand, dus veel geld weggegooid met onzekere gevolgen voor de gebieden zelf en bedrijven in de omgeving. Stoppen er mee en eerst goed onderzoek, met name bij de keileemgebieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.