Home

Achtergrond 250 x bekeken 2 reacties

Kamer hoort Mr. Hoekstra en 17 anderen

De Tweede Kamer hoort morgen 18 mensen of instanties die iets kunnen zeggen over de vee- en vleeskeuringen door de VWA.

Mr. Rein Jan Hoekstra is een van de genodigden voor het openbare rondetafelgesprek dat de Commissie LNV van de Kamer morgen houdt van 16:00 tot 18.00 uur, voorafgaand aan een debat met minister Verburg van LNV en minister Klink van VWS ’s avonds.

Hoekstra, lid van de Raad van State, bracht vorige week een rapport uit over de situatie die hij bij de Voedsel- en Warenautoriteit aantrof. Daaruit bleek dat veel moet worden verbeterd om het toezichtsniveau op transporten en slachterijen op het gewenste niveau te brengen.

Tot organisaties die ook zijn vertegenwoordigd zijn Varkens in nood, Dier en Recht, Animal Angels, PVE, LTO, Saveetra, organisaties van waaghouders, slachterijen en veehandelaren.

Ook zijn individuele personen uitgenodigd die iets over keuringen kunnen zeggen, waaronder zogenoemde "klokkenluiders". Rondetafelgesprek aan het aansluitende debat met minister Verburg zijn voor het publiek toegankelijk.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    peters

    ze hebben weer wat de top er uit dat is beter allemaal zakken vullers en niet voer de werkende mensen zeker de distikten die direktie weg er mee gr de piet

  • no-profile-image

    goede boer

    Je weet van te voren al waar de discussie over zal gaan. Behoud van de banen en salaris van degenen die bij deze discussie betrokken zijn. En dat de boeren voor de brokken mogen opdraaien zal de eindconclusie zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.