Home

Achtergrond

Justitie houdt stemmen in Mississippi in de gaten

De Amerikaanse justitie gaat vandaag de Amerikaanse voorverkiezingen in de gaten houden in drie gebieden in de staat Mississippi die berucht zijn omdat er in het verleden geknoeid zou zijn met uitslagen.

Medewerkers van het ministerie van Justitie zullen optreden als waarnemers, maakte het departement gisteren bekend. De zuidelijke staat vormt vandaag het middelpunt van de campagne voor de voorverkiezingen van het Amerikaanse presidentschap. De Democraten houden er hun voorverkiezingen.

Nu kandidaten Barack Obama en Hillary Clinton strijden om elke stem, is de relatief dunbevolkte staat belangrijk geworden. Mississippi is goed voor 33 gedelegeerden die op de nationale conventie van de Democratische Partij deze zomer een kandidaat aanwijzen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.