Home

Achtergrond 163 x bekeken

Jongerencollege in Rotterdam

Rotterdamse jongeren vormen sinds vanochtend een eigen college van burgemeester en wethouders, B&W Next.

Het is hun taak de 'echte' B&W-leden te inspireren, te steunen en scherp te houden bij jongerenthema's. De twee burgemeesters en zestien wethouders vormen daartoe koppels.

Het gaat om jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Iedere Rotterdamse jongere kon zich opgeven, het voornaamste selectiecriterium was of de kandidaten een grote groep vertegenwoordigen en goed weten wat er in hun achterban speelt.

Het idee voor het college van B&W Next komt voort uit de vraag hoe invulling te geven aan de Jongerenhoofdstad die Rotterdam volgend jaar is en waarin jongeren meepraten, meedoen en meedenken. Rotterdam is de stad met gemiddeld de jongste bevolking van Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.