Home

Achtergrond

’Intratuin past in heel Europa’

Intratuin wil in Nederland de komende jaren gestaag uitgroeien tot ”een klein honderdtal” vestigingen. Daarnaast wil het tuincentrabedrijf in België groeien tot ongeveer twintig winkels.

Maar ook uitbreiding naar andere Europese landen sluit directeur Marcel van Brakel niet uit. ”Een type winkels als de onze past in alle West-Europese landen.”

Op dit moment heeft Intratuin 57 vestigingen in Nederland en drie in België. Half april opent in Sint-Petersburg de eerste Russische Intratuin. Een tweede Russische winkel, in Moskou, staat al op de planning. Slaat het concept aan in Rusland, dan breidt Intratuin de vestigingen daar uit. ”Dit is het tijdstip: we gaan naar buiten toe”, aldus de topman.

Concurrentie in Nederland ondervindt Intratuin van onder meer ketens als Welkoop en Groenrijk en bouwmarkten die ook tuinartikelen aanbieden. Agri Retail heeft met Welkoop en Boerenbond – ’twee namen in een winkelformule’ – ruim 125 tuincentra in Nederland. Groenrijk tuincentra heeft 45 vestigingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.