Home

Achtergrond

Inflatie neemt toe

De Nederlandse inflatie is in februari gestegen tot 2,2 procent op jaarbasis. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekendgemaakt.

Vooral stijgende kledingprijzen en een toegenomen wegenbelasting droegen bij aan de hogere inflatie.

De inflatie neemt al sinds augustus vorig jaar elke maand toe. In januari bedroeg de prijsstijging op jaarbasis nog 2 procent. De Nederlandse inflatie ligt nog steeds ver onder die van de eurozone. Volgens een raming van het Europese bureau Eurostat is de inflatie van de eurozone in februari op 3,2 procent uitgekomen.

Kleding werd in februari gemiddeld 4,5 procent duurder geworden ten opzichte van een jaar geleden. De wegenbelasting lag 7,2 procent hoger. Deze stijging komt door de wijziging in de Wet op de motorrijtuigenbelasting per 1 februari van dit jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.