Home

Achtergrond

Honderden leraren in actie op Plein

Enige honderden leraren hebben zich verzameld op het Plein in Den Haag voor een manifestatie.

De docenten, werkzaam in het voorgezet onderwijs, eisen een loonsverhoging van 15 procent, minder werkdruk en meer mogelijkheden voor bijscholing. De manifestatie is georganiseerd door Leraren in Actie, een groep docenten van scholen in Den Haag en omgeving. Op 67 scholen in de regio hebben de leerlingen als gevolg van de actie woensdagmiddag vrij. Ook leraren van buiten de regio, uit Amsterdam en Middelburg, demonsteren voor het gebouw van de Tweede Kamer. De organisatoren mikten op tweeduizend aanwezigen.

De demonstranten vinden dat het veel te lang duurt voordat minister Ronald Plasterk (Onderwijs) maatregelen neemt om hun beroep aantrekkelijker te maken. De leraren hebben de steun van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) en de vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON). Eerder op de dag gaf de VO-raad, de koepel van het voortgezet onderwijs, bij monde van voorzitter Sjoerd Slagter steun aan de verlangens van de leraren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.