Home

Achtergrond 178 x bekeken

Hoeksche Waard moet glaslocatie aanwijzen

De Commissie Hoeksche Waard van de provincie Zuid-Holland moet op korte termijn een locatie van zo'n 60 hectare aanwijzen waar verspreid glas moet worden geconcentreerd.

Dit volgt uit een rapport van de Grontmij en een besluit van Gedeputeerde Staten. Nut en noodzaak van het concentratiegebied zijn inmiddels aangetoond met het Grontmij-rapport en het college van GS wil nu dat de in 2004 gemaakte afspraken worden nagekomen.

Afgesproken is dat de gemeenten uit de betreffende de regio zelf een geschikte locatie zouden bepalen. Volgens de Grontmij kunnen de kosten van het verplaatsen en saneren van het verspreide glas deels worden gefinancierd via de ruimte-voor-ruimteregeling. De vrijkomende ruimte van de gesaneerde kassen kan deels met de bouw van woningen worden gefinancierd.

Of registreer je om te kunnen reageren.