Home

Achtergrond

Hoe droog kan een Duitser worden?

De Duitse sportwetenschap stort zich komend weekeinde op een interessant thema, droogte in het menselijk lichaam.

Daarvoor gaat de 36-jarige Frank Hülsemann uit Keulen zondag in het noorden van Chili in de droogste woestijn ter wereld 700 kilometer wandelen. Hij vertrekt in de stad San Pedro de Atacama en moet drie weken later aankomen en herstellen in Copiapo in dezelfde regio. Dit meldde maandag de Duitse Sporthogeschool Keulen.

Hülsemann moet de tocht op eigen houtje en bepakt met 40 kilo proviand volbrengen. Hij mag alleen in een uiterst noodgeval via zijn mobiele telefoon om hulp vragen. Wetenschappers bestuderen onder meer zijn energieverbruik en zijn gewichtsafname. Water moet hij bij de schaarse bronnen halen waar hij via instructies per gsm langs wordt geleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.