Home

Achtergrond 1 reactie

Helft bevolking vindt dat woonbuurt verloedert

Bijna de helft (49 procent) van de bevolking vond vorig jaar dat haar woonbuurt verloedert.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd. De meeste mensen (34 procent) zeggen last te hebben van hondenpoep op straat. Een op de vijf noemt rommel een probleem en 16 procent heeft last van vernieling van bus- en tramhokjes. 7 Procent noemt graffiti als overlast.

Stedelingen zeggen meer hinder te hebben van verloedering van de buurt dan dorpelingen. In de zeer sterk stedelijke gemeenten ervaart 61 procent van de bevolking overlast, in stedelijke gemeenten is dat 54 procent. Op het platteland is dit aantal 43 procent.

In de aandachtswijken, de zogenoemde Vogelaarwijken, heeft 71 procent hinder van verloedering, tegen 55 procent uit wijken elders in de stad. Opvallend is dat bewoners van de aandachtswijken zich bijna twee keer zoveel ergeren aan rommel op straat dan de bewoners in andere stadswijken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    laten ze in de steden hun eigen troep opruimen,ze veroorzaken die rommel zelf,hebben wel kritiek op de boeren op het platteland wat die in hun ogen verkeerd doen

Of registreer je om te kunnen reageren.