Home

Achtergrond

Heemskerk wil nog dit jaar WTO-handelsakkoord

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) en collega-ministers van andere EU-landen willen nog dit jaar een WTO-handelsakkoord.

Dat bleek gisterenavond in Brussel bij informeel overleg. Het akkoord moet uiteindelijk voor alle landen ter wereld, waaronder ontwikkelingslanden, leiden tot lagere douanetarieven en betere afspraken over handel.

"Nederlandse bedrijven hebben belang bij makkelijke en goedkopere toegang tot buitenlandse markten. De Nederlandse consument profiteert ook als importtarieven verlaagd worden'', zei Heemskerk.

Het overleg strandde vorig jaar. Volgens de bewindsman staan inmiddels "veel seinen op groen'', maar is er nog het nodige werk. Heemskerk riep alle betrokkenen op 'hun verantwoordelijkheid te nemen en vooral ook onze gezamenlijke voordelen van een WTO-akkoord te benadrukken''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.