Home

Achtergrond 224 x bekeken

Havenbedrijf Rotterdam voert nieuw stormbeleid

Het Havenbedrijf Rotterdam treft nieuwe veiligheidsmaatregelen bij zware storm.

Het Havenbedrijf is daartoe genoodzaakt omdat het weer steeds extremer lijkt te worden. "We hebben vooral last van de windstoten, die heviger zijn en langer duren'', aldus de Rotterdamse havenmeester Jaap Lems dinsdag bij de presentatie van de nautische jaarcijfers van 2007.

De havenmeester kijkt terug op een druk maar veilig jaar. "Ik heb het jaar ervaren als mooi weer met hier en daar wat wolkenvelden.'' Een van die wolkenvelden was de aanvaring met de olietanker Claudel met een steiger van de Maasvlakte Olie Terminal tijdens de storm op 18 januari 2007.

Het Havenbedrijf is 44 dagen 24 uur per dag bezig geweest met de schoonmaakwerkzaamheden. "Om zulke ongelukken te voorkomen of de kans erop te verkleinen, scherpen we het weersomstandighedenbeleid aan.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.