Home

Achtergrond 519 x bekeken

Hagelschade aan gezaaide gewassen

Anton Bom en zoon Aron uit Fijnaart bekijken de hagelschade in bieten. Hij moet ze overzaaien.

Verzekeringsmaatschappij Agriver heeft ongeveer tien meldingen gekregen van hagelschade aan gewassen. De meldingen komen uit het zuidwesten van het land, waar het op enkele plekken flink heeft gehageld. Foto Rein Geleijnse

Het rundvleesbedrijf Vion Tilburg heeft halverwege februari van dit jaar een nieuwe afdeling voor het verwerken van rundermagen in gebruik genomen. Op deze afdeling maakt het bedrijf pensen klaar voor consumptie. De rundermagen gingen tot februari van dit jaar onbewerkt weg uit Tilburg. Op de foto een medewerker van Vion Tilburg in de nieuwe afdeling voor rundermagenverwerking. Foto Vion

Jan Paul Bandsma (l) en Eric Huizenga van zaadbedrijf Semundo controleren zakjes met zomergerstzaad. Dit wordt gebruikt voor de proefvelden, vertelt manager Huizenga. "We beproeven nieuwe rassen zomergerst en vergelijken die met bestaande rassen. Ook testen we wintergerst, zomer- en wintertarwe. Op onze proefbedrijven wordt officieel onderzoek gedaan voor de rassenlijst. We onderzoeken rassen van veredelingsbedrijven uit onder andere Duitsland, Frankrijk, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk." Foto Jan Bouwman

Bram van Leeuwen, medewerker op de kwekerij A & W Tas in Zevenhuizen, plukt Santa pruimtomaatjes. Die zullen als Santina op de Venlose afzetorganisatie ZON van de hand gaan. Dit tomaatje wordt met name gewaardeerd door het hoge zoetgehalte. De Santa-tomaten zijn volgens Wim Tas op 1 november gezaaid en rond 12 december op de mat nog naast het plantgat gezet. Het oogsten kost veel tijd.Van Leeuwen schat de oogsprestatie op ongeveer 10 kilo per uur. In principe wordt één keer per week geoogst. Foto Clement Mol

Woedende Argentijnse boeren raken in gevecht met regeringsaanhangers. De boeren demonstreren tegen de verhoogde exportbelasting op granen, rundvlees en zuivelproducten. In de afgelopen zeven stakingsdagen was de regering niet in staat uit te leggen dat de exportbelemmeringen noodzakelijk zijn om de voedselprijzen in eigen land op peil te houden. Het aantal verkochte koeien op de nationale veemarkt bleef gisteren onder de 100 terwijl normaliter dagelijks meer dan 10.000 dieren van eigenaar wisselen. Foto ANP

NRM-kampioen Doortje 2370 is woensdag voor 11.000 euro geveild. Doortje was een van de topdieren tijdens de veiling van de roodbonte veestapel van de familie Veneklaas-Slots uit het Drentse Zeijerveld. De gemiddelde verkoopprijs van de 141 melkkoeien lag op 2.775 euro. Voor de stammoeder van de veestapel, NRM-kampioen Doortje 2370, werd met 11.000 euro de hoogste prijs betaald. De veestapel was van hoge kwaliteit. Het gemiddelde eiwitgehalte was bij de laatste melkcontrole 3,72 procent. Diverse dieren werden geveild met een stiercontract. Foto Harry Tielman

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.