Home

Achtergrond 4 reacties

Grotesk

Geert Wilders heeft zijn film Fitna dan toch uitgebracht, via een website die geen enkel voorbehoud maakt ten aanzien van de inhoud van de te plaatsen films.

De PVV’er is niet verder gekomen dan knip- en plakwerk, waarmee slechts de extreme kant van de islam wordt getoond.

Het kenmerk van extreem is dat het slechts een miniem deel van het geheel betreft. Dergelijke werkstukjes zijn helaas van elke geloofs- en levensovertuiging te maken, want uit naam van principe en religie zijn vele vreselijke zaken begaan. Fitna is eenzijdig, zonder verband, zonder oplossing.

De film is een politieke storm in een glas water, waaraan niet alleen Wilders schuld heeft. Zoals elke partij of politieke stroming waar slechts één thema geldt, wordt zijn kretologie na verloop van tijd steeds grotesker in de hang naar aandacht, steeds extremer.

Het kabinet en de andere politieke partijen hadden zich dat moeten realiseren en niet steeds meer olie op het vuur moeten gooien. De media valt hetzelfde te verwijten – zelden is zoveel gezegd en geschreven over iets dat er niet was; Wilders de hype bezorgend die hij zocht. De agribusiness deed daaraan mee door de vrees voor exportverlies te beklemtonen.

Het wordt tijd dat politiek en media zich met toekomst, met visie bezighouden. Daar is een grote behoefte aan, veel meer in elk geval dan aan een man en een product die louter ten doel hebben te kwetsen.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Wat je er ook van denkt, dat Fitna geen bijdrage levert aan het debat is een grote leugen. Kritiek op de Islam heeft ook niets te maken met discriminatie of racisme, evenmin als kritiek op het fascisme of communisme dat is. Lange tenen hebben ze, hoezo kwetsen? De waarheid moet gezegd.

 • no-profile-image

  domi nee

  De meeste moslims zijn geen terrorist....maar de meeste terroristen zijn wèl
  moslim!!!

 • no-profile-image

  willem

  Geert zorgt er wel voor dat we niet inslapen en dat den haag rekening zal moeten houden met wat er in land leefd ,ze gaan gewoon hun eigen gang en luisteren niet naar wat ons bezighoud , hadden we maar meer van die (spreekbuizen )volksvertegenwoordigers genaamd

 • no-profile-image

  bart

  Mensen die ernstige problemen benoemen worden meestal zelf het slachtoffer van het probleem. Je mag criminaliteit nooit goed praten, en zeker geen moorden. De politiek mag dit zich aantrekken, ze reageren altijd als kalf verdronken is en proberen dan een schuldige aan te wijzen. Maar ook elke bevolkingsgroep of religie moet de hand in eigen boezem steken. Laten het maar niet over de pers spreken, bisnis!! Al die meelopers zonder een rechte rug, zijn ook zwaar schuldig. Een fatsoenlijk mens pleegt geen aanslagen!! Hij terroseert niet provoseerd niet. Een goede politiesie benoemd het probleem, dit is de enige manier om de mensen een spiegel voor te houden!

Of registreer je om te kunnen reageren.