Home

Achtergrond 135 x bekeken

Grote rampenoefening Kennemerland rustig verlopen

De grote rampenoefening van gisteravond in de veiligheidsregio Kennemerland is rustig verlopen.

Tijdens de oefening werden de hulpverleningsdiensten in de regio geconfronteerd met een vliegtuig dat een motor verliest en vervolgens neerstort in de Transvaalbuurt in Haarlem. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland was er tijdens de simulatie veel activiteit in de omgeving, maar waren geen ambulances en politieauto's met gillende sirenes te zien. De rampenoefening was niet voor de operationele diensten, maar voor de gemeentebestuurders en leidinggevenden van de hulpdiensten.

De simulatie is een aantal keer stop gezet om echte incidenten in de omgeving aan te pakken. Hoe soepel de rampenoefening is verlopen moet in de komende weken duidelijk worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.