Home

Achtergrond 170 x bekeken

'Grote bedrijven krijgen last van acties kleinmetaal'

Na drie weken actievoeren is nog geen sprake van stakingsmoeheid bij werknemers in de kleinmetaal.

Volgens FNV Bondgenoten verharden de acties zich en beginnen de eerste grote bedrijven nu de gevolgen te merken. Gisteren werd onder meer gestaakt bij Corus Service Centre Maastricht. Vandaag leggen werknemers van vijf installatiebedrijven die onder meer werkzaamheden uitvoeren bij DSM, het werk neer.

"De staking is niet gericht op het chemieconcern, maar op de installatiebedrijven die voor DSM werken. We kunnen helaas niet voorkomen dat DSM last krijgt van de actie'', aldus de FNV.

Volgens de vakbond heeft het uitblijven van een reactie van de werkgevers alleen maar gezorgd voor een grote groep boze werknemers. "Mensen worden steeds bozer omdat er nog steeds geen resultaat is.'' FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond kondigden eerder al aan dat personeel van de installatiebedrijven Imtech, GTI en Worksphere, na Pasen het werk twee dagen neerlegt.

Sinds 22 februari is in honderden bedrijven het werk een dag stilgelegd nadat de cao-onderhandelingen waren vastgelopen. De vakbonden vragen 3,5 procent loonsverhoging en investeringen in scholing en opleiding. In de sector is een groot tekort aan vakmensen en de bonden vinden dat de werkgevers te weinig investeren in hun personeel.

In de kleinmetaal werken 400.000 mensen bij onder meer installatiebedrijven, garages en metaalbewerkingsbedrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.