Home

Achtergrond 257 x bekeken

Groep tuinders Ridderkerk wil wijken

Een groep van 28 glastuinders die zijn gevestigd in de polder Nieuw-Reijerwaard bij Ridderkerk, bieden de gemeente aan te vertrekken.

Voor de polder staan plannen voor een bedrijventerrein op stapel, nu vast staat dat daarvoor in de Hoeksche Waard geen ruimte gaat komen. Lokaal blad De Combinatie meldt dat de 28 tuinders zich laten vertegenwoordigen door een vastgoedadviseur. Hij dringt er bij de gemeente op aan snel een beslissing te nemen en wat hem betreft kunnen de onderhandelingen over grondaankoop beginnen.

Omdat al langer 'in de lucht hangt' dat er zaken gaan veranderen in de polder, hebben een aantal tuinders al zaken gedaan om naar Prinsenbeek te verkassen. Vier tuinders in het gebied laten zich niet vertegenwoordigen door de vastgoedadviseur. LTO pleit volgens de vastgoedadviseur nog voor behoud van de agrarische bestemming voor de polder. Veel betrokken tuinders zien hier geen brood in omdat het gebied al zou zijn 'verrommeld'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.