Home

Achtergrond

Goede bedrijfshygiëne nodig in lisianthusteelt

Het toepassen van een goede bedrijfshygiëne is nodig als preventieve maatregel in de teelt van lisianthus.

Dit bleek tijdens discussies op de landelijke lisianthusdag van LTO Groeiservice. Met name fusarium en myrothecium vormen een behoorlijk probleem in de teelt van lisianthus.

Problemen met schimmelziekten in de teelt van lisianthus kunnen echter beperkt worden door een goede bedrijfshygiëne. Aanleiding voor de discussie was een bezoek aan het onderzoekscentrum 'Improvement Centre' in Bleiswijk, waar een streng hygiëneprotocol geldt.

De voorzorgsmaatregelen daar zorgden voor discussie over welke activiteiten lisianthustelers kunnen ondernemen om de infectiedruk van schimmelziekten op hun bedrijf te verlagen. Telers zagen echter wel praktische problemen: zo vinden ze het lastig om zich telkens te verkleden, handen en gereedschap te ontsmetten, of om bijvoorbeeld voor ieder teeltpad een andere ploeg te gebruiken bij een grondteelt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.