Home

Achtergrond

Gloednieuw melkveebedrijf in Nieuwleusen

Gert en Sandra Alteveer houden morgen open dag op hun nieuwe melkveebedrijf in Nieuwleusen.

Vandaag stonden de deuren van het bedrijf ook open voor publiek. Samen met Henk en Bert Klomp hebben ze een vof. De ligboxenstal biedt plaats aan ruim 200 melkkoeien. Onder de loopbrug bevindt zich het automatisch voersysteem van Rovibec, dat de dieren tien keer per dag voert. Gert Alteveer en Bert Klomp melken de 140 koeien in een 28-stands draaimelkstal van Fullwood. In 2010 willen ze 200 tot 215 koeien melken. De melk gaat naar CZ Rouveen. Foto Ruud Ploeg

Komkommerteler Frank Selman uit Oosterhout in Gelderland sorteert komkommers. Door het mooie weer van de laatste twee dagen ziet hij de groei aantrekken. Dat betekent dat het met de grootte en kleur goed zit. Prijzen voor de komkommers liggen rond de 35 tot 40 cent. Selman levert aan VDN. Hij let dit jaar sterker op de kleur; het is een afspraak binnen VDN hier sterker op te sorteren. Foto AxiPress

Een machine van Van der Wiel uit Drachten bewerkt de grond op een voormalige akker in Flevoland, in het buitengebied van Dronten. Het perceel is nu in handen van Staatsbosbeheer. Op de plaats waar ooit onder meer aardappelen en graan groeiden, moet een natuurgebied komen, vertelt voormalig akkerbouwer Johan Huijbregts. De vruchtbare bodem wordt afgegraven en afgevoerd, om plaats te maken voor een schralere, natte ondergrond. Dat is beter voor de biodiversiteit. Foto AxiPress

Bouwvakkers van BBZ uit Zwaagwesteinde leggen roosters in de nieuwe ligboxenstal van melkveehouder Christiaan de Jong. Samen met zijn vrouw Irma verhuist hij hun melkveebedrijf van Etten-Leur naar Wolderdorp. Twee keer in de week rijdt De Jong 620 kilometer heen en weer. Het vrijgekomen akkerbouwbedrijf in Woldendorp biedt meer ruimte en rust. De Jong krijgt de beschikking over 90 hectare grond en een nieuwe stal die plaats biedt aan 250 melkkoeien. De mestafvoer was een belangrijke reden om het bedrijf te verplaatsen. Foto Koos van der Spek

De nieuwe stal van Jan en Mariëtte Verberne in Vlierden wordt uitgebreid bekeken door bezoekers tijdens de open dag. De familie heeft de zeugenstapel uitgebreid van 140 naar 420 zeugen. Er is een nieuwe stal gebouwd met alle vereiste afdelingen, behalve voor de gespeende biggen. Die worden in de oude stal ondergebracht. Verberne spreekt van een moderne stal met niet al te veel toeters en bellen. De dragende zeugen worden gehuisvest in voerligboxen met uitloop. Zaterdag wordt de stal ontsmet, zondag gaan de dekrijpe Topigs 20 dieren er in. Foto Twan van Asseldonk

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.