Home

Achtergrond

Gezond advies Rekenkamer

Een gezond advies van de Rekenkamer, om de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) niet te laten samengaan met de Plantenziektekundige Dienst (PD) en de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van landbouw.

De VWA heeft de laatste jaren meer dan genoeg reorganisaties, interne aanpassingen en bezuinigingsoperaties te verstouwen gehad. De toezichtspatiënt heeft dringend rust nodig. De afgelopen maanden is gebleken welke problemen de VWA allemaal kent en het zal de nodige tijd kosten voordat deze zijn opgelost. Voor de minister ook een goed advies: laat je niet gek maken door het eigen CDA.
Deze partij heeft samen met de VVD in de voorbije jaren te hard aangedrongen op steeds meer weer bezuinigen op de VWA-kosten. Om maar te zwijgen over de lancering van het onzinnige idee voor één grote landelijke inspectiedienst. Nu al plukken we de wrange vruchten van dit beleid: zware reputatieschade, die ook het bedrijsleven direct raakt. Nederlandse dieren en vlees moeten van onbesproken reputatie zijn. Zo’n reputatie hou je niet op en verdien je ook niet met een zieke, zwakke en misselijke toezichtshouder. In plaats van verder samen te voegen zou de minister er goed aan doen nu te werken aan kwaliteitsherstel - en dan een tijdlang rust. Maar dat helaas gaat dat tegen de aard in van politici.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.