Home

Achtergrond 159 x bekeken

Gesprekken over Kyoto II ook formeel begonnen

In de Thaise hoofdstad Bangkok zijn vandaag ook de formele gesprekken begonnen over een nieuw milieuverdrag dat in 2012 het protocol van Kyoto moet opvolgen.

Deelnemers riepen de wereld op gemeenschappelijk op te trekken tegen de opwarming van de aarde.

"De wereld wacht op een oplossing die duurzaam en economisch haalbaar is'', hield VN secretaris-generaal Ban Ki-moon de conferentie voor in een videoboodschap. Aan het overleg nemen circa 1100 gedelegeerden uit 163 landen deel.

De conferentie in Bangkok vloeit voort uit de milieutop op het Indonesische Bali van december toen overeenstemming werd bereikt over de noodzaak voor een nieuw breder klimaatverdrag. 'Kyoto I' loopt tot 2012 en stelt dat de uitstoot van kooldioxide van de deelnemende landen in dat jaar 5 procent lager moet liggen dan de niveaus van 1990. 'Slechts' 37 rijke landen hebben het protocol onderschreven en zich verbonden aan de doelstellingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.