Home

Achtergrond 148 x bekeken

Geert Mak: Nederland waardeert cultuur niet

In Nederland worden "culturele waarden als kennis van geschiedenis en literatuur noch gewaardeerd noch beschermd''.

Dit zegt journalist Geert Mak in de nieuwste editie van het Duitse weekblad Die Zeit. "Bij ons kunt u zien wat er gebeurt als iedereen en alles volgens de waarde in geld wordt berekend en op de markt gegooid'', aldus Mak. "Dan regeert de terreur van de barbaarse koopman.''

Mak heeft pas door zijn rondreis door Europa goed begrepen dat Nederland slechts een klein stuk van een groot geheel is. "Toen heb ik mezelf aangeleerd om nationale gebeurtenissen in de Europese context te begrijpen.'' Mak krijgt dit jaar tijdens de boekenbeurs in Leipzig de Boekprijs voor Europese Verstandhouding.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.