Home

Achtergrond

Geen overeenstemming politiebonden en minister

Een onderhandelingsmarathon tussen de politievakbonden en minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft gisteren niets opgeleverd.

De gesprekken zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag afgebroken en de politiebonden bereiden zich inmiddels voor op acties rondom voetbalwedstrijden dit weekeinde, waaronder de toppers PSV-Ajax en AZ-Feyenoord.

Ter Horst bood de politiemensen voor 2008 en 2009 een "substantieel bedrag extra'' en een loonsverhoging van 3,25 procent in 2010. Daarnaast was ze bereid extra geld uit te trekken voor een nieuwe functiewaardering.

Ze zei verbijsterd te zijn dat de vier vakbonden niet zijn ingegaan op de "majeure beweging'' met een bod "dat bijna over de grens heengaat''.

De minister en de politievakbonden hebben sinds vrijdagmiddag 13.00 uur onderhandeld over een nieuw cao-bod. De bonden ACP en ANPV hadden vooraf gewaarschuwd dat zij voor middernacht een fatsoenlijk bod van Ter Horst wilden. De minister had eveneens aangegeven dat ze voor die tijd uitzicht op een oplossing wilde hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.