Home

Achtergrond

Gazprom beperkt gaslevering Oekraïne

Het Russische Gazprom heeft de levering van gas aan Oekraïne met een kwart teruggedraaid.

Dat heeft de Russische gasmonopolist vandaag laten weten nadat een nieuwe deadline was verlopen waarop Oekraïne het met Gazprom eens had moeten worden over een nieuw contract.

Volgens Gazprom is Kiev nog een flink bedrag schuldig over 2007. Ook heeft het gasbedrijf in 2008 gas geleverd aan Oekraïne terwijl er nog geen nieuwe prijs was afgesproken. In totaal zou het gaan om een bedrag van 395 miljoen euro dat nog niet is voldaan.

Oekraïne zegt dat de schuld over 2007 inmiddels is betaald. De twee partijen spraken afgelopen weekeinde nog met elkaar, maar een woordvoerder van Gazprom meldde dat er geen overeenstemming was bereikt.

Het conflict tussen Gazprom en Oekraïne speelt al jaren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.