Home

Achtergrond 321 x bekeken

'FytoConsult voorziet in telersbehoefte'

Onder de naam FytoConsult is begin deze maand een nieuw adviesbureau voor geïntegreerde gewasbescherming en advies bij plantaantastingen van start gegaan.

FytoConsult behoort tot dezelfde groep als Groen Agro Control en is gevestigd in Delfgauw. De advisering betreft ziekten, plagen en gewasbescherming in de breedste zin van het woord in de glasgroenteteelt en de sierteelt.

"Het advies is onafhankelijk, praktijkgericht en gebaseerd op de nieuwste inzichten", zegt directeur Bert van Tol van Groen Agro Control. FytoConsult geeft onder andere advies over geïntegreerde gewasbescherming en calamiteiten ten gevolge van plantenziekte of plaag. "Zo’n bureau was er nog niet, terwijl er wel veel behoefte is aan onafhankelijke expertise. Het probleem van Clavibacter is een actueel voorbeeld van de telersbehoefte aan gericht advies."

FytoConsult begeleidt ook telers bij de omschakeling naar geïntegreerde gewasbescherming. Verder worden er cursussen voor medewerkers gegeven over scouten en hygiëneprotocollen.

FytoConsult is gestart met een ervaren adviseur in de persoon van Ellen Klein. Zij heeft veel ervaring opgedaan als specialist geïntegreerde gewasbescherming in de sierteelt bij Brinkman. Ook voor de glasgroenteteelt wordt op korte termijn een specialist aangetrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.