Home

Achtergrond 218 x bekeken 2 reacties

Friesland Foods houdt vet- en eiwitprijzen onveranderd

De zuivelcoöperatie Friesland Foods houdt zijn vet- en eiwitprijzen voor deze maand onveranderd op respectievelijk €3,18 en €7,74 per kilo.

Door het ingaan van de zomerheffing daalt haar voorschotmelkprijs met €2,30 naar €35,10 per 100 kilo melk volgens de berekening van het Agrarisch Dagblad.

De gelijkblijvende vet- en eiwitprijzen zijn een meevaller voor de melkveehouders, die hun melk aan Friesland Foods leveren. Sommigen van hen hadden verwacht dat de vet- en eiwitprijzen zouden dalen, omdat de prijzen voor de diverse soorten melkpoeder en weipoeder de afgelopen weken zijn gedaald.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  veehouder

  Terecht! Een tijdelijk groter aanbod moet niet gelijk tot lagere prijzen leiden. Over enkele maanden komt er een groot tekort van wegen dat er dan in het zuiden van Nederland en het westen van Duitsland weinig koeien kalven en dan vliegt de prijs ook niet omhoog.

 • no-profile-image

  Alex

  Ik ben benieuwd wat Campina van plan is, de zuivelgigant heeft vorig jaar in december aangegeven dat ze in 2008 een stijging van de melkprijs met zo'n 2 cent zouden waarmaken tov 2007 (artikel geschreven door Sanders). Nu ze al in januari de melkprijs hebben verlaagt ben ik benieuwd wanneer ze deze 2 cent dan gaan bijtellen!?!?!
  2008 is nog lang, maar de melkprijs is tov de voerkosten en de overige stijgende kosten maar een minimale vergoeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.