Home

Achtergrond 137 x bekeken

Franse agenten gewond in hinderlaag

Vier Franse politieagenten zijn gewond geraakt toen ze met hagel werden beschoten in Grigny, een voorstad ten zuiden van Parijs.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Michèle Alliot-Marie, omschreef het incident maandag als een 'hinderlaag'. Ze riep op tot straffen die een voorbeeld stellen wanneer de daders worden gepakt.

De politie werd zondag gebeld naar aanleiding van verwoestingen die werden aangericht in een bakkerij. Eenmaal gearriveerd werden de agenten geconfronteerd met circa dertig gemaskerde jongeren van wie er een aantal bewapend waren met een jachtgeweer en daarmee op de agenten schoten. De orde werd hersteld toen de politie later die zondag op grote schaal in Grigny neerstreek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.