Home

Achtergrond 160 x bekeken 4 reacties

Financiële strop Wieringerrandmeer dreigt

Bij de aanleg van het Wieringerrandmeer moet ernstig rekening worden gehouden met flinke financiële stroppen.

Dit blijkt onder meer uit een advies van het Nederlands Adviesbureau voor Risicomanagement (NAR) in Enschede. Voor de komenst van het recreatiemeer en de bouw van woningen zouden dertig boeren moeten wijken. Duizend hectare landbouwgrond moeten onder water worden gezet.

Extra kosten dreigen door nieuwe waterkwaliteitseisen, fors hogere grondverwervingskosten, ongunstige ontwikkelingen op de woningmarkt en maatschappelijke onrust rond het project.

Het NAR noemt in een risicoscan een bedrag van vijftig miljoen euro aan mogelijke extra kosten. Eerder lekte al uit dat de provincie Noord-Holland rekening houdt met een strop van ruim 86 miljoen euro.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a nonymus

  een bijzonder dom en ondoordacht plan. het peil van onze bestuurderen in aanmerking nemende moet het wel heel gek lopen als dat niet doorgaat. ik verheug me er nu al op. zal nog een hoop gedoe geven. je zal er maar wonen en mee te maken hebben. ja, Der Staat is een harteloze dief met een hoge hoed op. nu derituelecyfersenlettersdanst8sha3inhethokjejagenenhopendatdestaldeurdichtblijftgegroetsensor.

 • no-profile-image

  Vinkeveen

  Ab Sluis super idee!

  Dan mogen de boeren in Marickenland bij Vinkeveen en Mijdrecht en Wilnis ook blijven waar ze zitten! Dan cliamt de gemeente De Ronde Venen daar ook maar een stukje "natuur" wat ze in compensatie voor huizenbouw moeten realiseren . ( die compensatie willen doen ze nu op boerenland wat geen eigendom van de gemeente is = landje pik!!) Het voorgestelde aankooplan is onvoldoende.......en schokkend slecht!

 • no-profile-image

  gert

  onzinnig plan met grote financiele risico,s

 • no-profile-image

  ab

  Waarom besteden we dit geld niet aan een of meerdere eilanden in zee? Dan kunnen we daar veel combineren zoals windmolens, recreatie, duinlandschap, gebieden voor wild en vogels. Lijkt me veel nuttiger en aangenamer dan wat we nu doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.