Home

Achtergrond 172 x bekeken

Extreem weer in aantocht

Nederland moet woensdag rekening houden met woest weer.

Volgens het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heerst in de loop van de ochtend en in de middag langs de hele kust een westerstorm, met windkracht 9.

Daarbij komen zware tot zeer zware windstoten voor, stelt het weerinstituut. Zo verwacht het KNMI in de kustprovincies windstoten rond de 110 kilometer per uur en in het binnenland ongeveer 100 kilometer per uur. Ook zal het flink regenen. "De storm wordt zwaarder dan die van maandag'', aldus een woordvoerder.

Het extreme weer begint na de ochtendspits en eindigt net voor de avondspits. De zegsman liet weten dat het verkeer rekening moet houden met de "behoorlijk pittige windstoten''. Ook denkt hij dat de storm voor veel overlast en schade zal zorgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.