Home

Achtergrond 187 x bekeken

Europese CO2-aanpak valt goed bij milieuministers

Het plan om de CO2-uitstoot van de EU met 20 procent te beperken in 2020, krijgt grotendeels steun van ministers van Milieu van de EU-landen.

"Een eerste stap is gezet'', zei minister Jacqueline Cramer (Milieu) na afloop van overleg met haar collega's. De bewindslieden willen de ingrijpende plannen in december formeel goedkeuren.

Meerdere ministers hadden wel twijfels bij plannen om kooldioxide terug te dringen door diesel bij te mengen met biologische olie, zoals van koolzaad en palmolie. De biologische olie is niet altijd zo milieuvriendelijk. Die maken volgens sommigen ook andere landbouwgewassen duurder. Minister Cramer zei dat Nederland strengere criteria heeft voor biodiesel dan Brussel.

Enkele ministers vroegen nog om meer sectoren uit te zonderen van de veiling van CO2-emissierechten. Nu zijn alleen energie-intensieve branches zoals de staalsector uitgezonderd. De Europese Commissie hield echter voet bij stuk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.