Home

Achtergrond 207 x bekeken

Europees biologo uitgesteld

Het zal waarschijnlijk nog wat langer duren voordat het Europese logo voor biologische producten verschijnt.

Dat meldde een woordvoerder van de Europese Commissie vandaag. Het logo zou op 1 januari 2009 worden ingevoerd. Maar het Duitse supermarktconcern Aldi liet onlangs weten dat het ontwerp te veel lijkt op hun eigen symbool voor bioproducten. Eurocommissaris Mariann Fischer Boel van Landbouw heeft het idee opgevat een nieuwe wedstrijd of openbare aanbesteding uit te schrijven.

In juni 2007 besloten de EU-ministers van Landbouw dat er een Europees logo moet komen voor producten die voor minstens 95 procent uit biologische bestanddelen bestaan. Bij het logo moet ook te lezen zijn waar het product is gemaakt. Dezelfde verplichtingen gaan gelden voor importproducten in de EU.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.