Home

Achtergrond 1 reactie

Europa geeft recordbedrag voor hongerbestrijding

De Europese Commissie maakt voor dit jaar een recordbedrag vrij van 160 miljoen euro voor de hongerbestrijding in de wereld.

Het dagelijks bestuur van Europa maakte dit vandaag bekend. Met het geld verwacht de Commissie bijna negentien miljoen hongerlijdende mensen in de wereld te kunnen helpen. Gedacht wordt daarbij aan hulp aan regio's in de Afrika, Azië, de Kaukasus en het Midden-Oosten.

Hulporganisaties hebben hun zorgen richting de Commissie geuit over de stijgende voedselprijzen wereldwijd. Volgens een Commissie-woordvoerder wordt er daarmee rekening gehouden en zijn er eventueel extra middelen aanwezig om die hoge voedselprijzen op te vangen. Het geld daarvoor komt dan uit dezelfde geldpot die aangesproken is bij de tsunami-ramp en de aardbevingen in Pakistan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    geld voor dure wapens hebben die noodlijdende landen wel !

Of registreer je om te kunnen reageren.