Home

Achtergrond

'Erkenning Kosovo beter laat dan nooit'

De rapporteur voor Kosovo in het Europees Parlement, Joost Lagendijk (GroenLinks), is blij dat Nederland Kosovo heeft erkend.

"Beter laat dan nooit,'' zei hij vandaag. Lagendijk vindt de Nederlandse erkenning des te belangrijker omdat er volgens hem een wedstrijd gaande is tussen Kosovo aan de ene kant en Servië en Rusland aan de andere kant als het gaat om landen die erkennen. "Dat Nederland zich nu bij de meerderheid in Europa schaart, lijkt me een goede zaak.''

Lagendijks collega in het Europarlement, Jeanine Hennis-Plasscheart (VVD), is het met hem eens. ,"Het is heel verstandig dat Nederland Kosovo heeft erkend. Ook voor Servië is het beter dat deze kwestie snel wordt opgelost. De onafhankelijkheid van Kosovo is een onomkeerbare beslissing.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.